1. Registrácia na webhosting

Prvý krok, ktorý musíme urobiť pri tvorbe webstránky, je zaregistrovať sa na webhostingu, vďaka ktorému môžeme začať vytvárať svoju vlastnú webstránku.


  1. Prejdeme na stránku webhostingu, ktorý sme si zvolili (v našom prípade hostinger).

1

2. Vyplníme meno, email, heslo a zaregistrujeme sa.2

3. Po registrácii sa dostaneme na úvodnú stránku po prihlásení. Pokračujeme potvrdením registrácie pomocou správy, ktorá nám došla na náš email, ktorý sme zadali pri registrácii.

4.Po potvrdení registrácie, môžeme pokračovať vytvorením nového hostingu – hore v menu zvolíme “Hosting“ a pokračujeme kliknutím na “New Hosting“.3

5. Teraz máme na výber z platených hostingov a jeden zadarmo. V našom prípade si zvolíme ten zadarmo. 4

6. Zvolíme si subdoménu (je zadarmo) a zvolíme si jej názov. Tá sa bude používať pri prístupe na web – link na web. Vyplníme ešte heslo a pokračujeme na ďalší krok.

5

7. Budeme pokračovať inštaláciou WordPress-u na našu novovytvorenú stránku. Klikneme na “+“ vedľa názvu našej stránky a zvolíme “Auto Installer“.

12

8. Vyhľadáme WordPress a pokračujeme inštaláciou. Následne vyplíme meno, heslo a pokračujeme kliknutím na tlačidlo “Inštalovať“.

11

9. Po úspešnej inštalácii WordPress- u môžeme prejsť na náš web, ktorý bude vyzerať asi takto.

13

.10. Na našu novú webovú stránku sa prihlásime tak, že za odkaz Vašej stránky pridáme /wp-admin a zobrazí sa nám táto stránka, viď. obrázok.

Snímka